Stockholms magiska vatten
Visste du att din drink kan innehålla en bit av Stockholms dolda skatt? För medan andra städer kämpar med klorsmak och kalk, har vi något alldeles särskilt rinnande ur våra kranar. Men låt oss börja från början.
Ett glas Stockholm, tack!
Det finns en anledning till att bartenders över hela världen är lite avundsjuka på Stockholm. Vårt kranvatten är nämligen något alldeles extra. Tänk dig att du silar vatten genom ett bergsmassiv, renar det i världens mest avancerade filter, och sedan låter experter smaka och testa det över 6 500 gånger om året. Det är precis vad som händer med Stockholms vatten.
”Men det är väl bara vatten?” kanske du tänker. Fast det är där du har fel. Precis som skillnaden mellan butikens billigaste kaffe och en perfekt bryggd espresso från din favoritbarista, är skillnaden mellan vanligt vatten och Stockholms flytande guld milsvid.
Naturen som mästerkock
Allt börjar i Mälaren. Medan andra städer kämpar med hårda berggrund och kalkrika källor, ger Mälaren oss naturligt mjukt vatten. Det är som att naturen själv bestämde sig för att ge Stockholm det perfekta utgångsläget för makalös is.
När bra blir ännu bättre
Men på Ice in a Box nöjer vi oss inte ens med Sveriges bästa kranvatten. Vi tar det faktiskt ett steg längre. Tänk dig att du skulle kunna ta bort varenda liten partikel från vattnet – varje mineral, varje gas, varje minsta smakämne. Det är precis vad vi gör när vi skapar vårt ”dödvatten”.
(Ja, vi vet att namnet låter lite dramatiskt, men vänta tills du får höra vad det gör!)
Hemligheten bakom den perfekta isbiten
Vårt dödvatten går igenom en process som skulle få en kemiprofessor att nicka imponerat:
- Först pressas vattnet genom filter så fina att knappt ens mineraler slinker igenom
- Sedan åker alla gaser ut (tänk bubblorna i en läsk, fast tvärtom)
Resultatet? Vatten så rent att det knappt känns som vatten längre.
När gör det skillnad?
Tänk dig att du:
- Häller upp en 30-årig whisky
- Blandar den perfekta gin & tonicen
- Serverar champagne på företagsfesten
Skulle du vilja ha is som smälter för snabbt, ser grumlig ut och kanske till och med påverkar smaken?
Den enkla vägen till perfekt is
Vi skulle kunna prata i timmar om osmotiskt tryck och filtreringsmembran. Men ärligt talat? Du vill nog bara ha fantastisk is utan krångel. Därför har vi gjort det enkelt:
- Du beställer
- Vi levererar
- Du imponerar på dina gäster
I klartext
Stockholm ger oss en makalös start med sitt världsberömda vatten. Vi på Ice in a Box tar det sedan till en nivå som får till och med bartenders att tappa hakan. Resultatet? Is som är:
- Kristallklar som en vintermorgon
- Helt smaklös (på det bra sättet)
- Långsamsmältande som en glaciär
- Perfekt för allt från vardagsdrinken till bröllopschampagnen
Så nästa gång du ser en av våra isbitars kristallklara glans i ditt glas, vet du att den började sin resa i Mälaren, genomgick Stockholms världsledande vattenrening, och fick sin final i vår egen lilla vattenfabrik.