Krossad is hemma: Från panik till perfektion

Någon som också har stått där med en mojito-sug och bara vanliga isbitar i frysen? Lugn, det finns lösningar! Här är alla knep du behöver för att förvandla tråkiga isbitar till det där härligt krossade som får drinken att se ut som på semester.

Varför bry sig om krossad is?

Krossad is är lite som diskokulan på dansgolvet – den gör allting festligare. Den kyler drinken snabbare, ser snyggare ut och ger den där härliga känslan av att vara på en strand någonstans. Plus att den gör underverk i allt från mojitos till slushies.

Smarta tips från bartendern

  • Kalla glas är ditt hemliga vapen
  • Krossa isen precis innan servering
  • Lite grövre bitar ser proffsigare ut än isslask
  • Ha alltid extra is i frysen (du kommer tacka dig själv)

fyra sätt att krossa is (som faktiskt funkar)

1. Blender-metoden (För dig som vill ha det enkelt)

Tänk på det här som espressomaskin för is – snabbt och effektivt!

 

  • Släng i några isbitar (fyll max halvvägs)
  • Tryck på knappen i korta stötar
  • Klart på någon minut

2. Indiana Jones-metoden (Påse och hammare)

Det här är för dig som behöver få ut lite frustration samtidigt som du fixar drinkar.

Du behöver en rejäl påse och något att slå med.

 

  • Lägg is i påsen
  • Slå som om isen var din väckarklocka på måndagsmorgonen
  • Voilà – krossad is!

3. Handduks-tricket (För dig utan specialgrejer)

Smart, tyst och funkar varje gång.

 

  • Linda in isen i en ren kökshandduk
  • Rulla med en kavel eller flaska
  • Öppna och beundra ditt verk

4. Freestyle-metoden (När inget annat finns)

Improvisera som en mästerkock:

 

  • Använd vad du har (sked, gaffel, kreativitet)
  • Krossa lite i taget
  • Tänk på det som terapi

Vanliga misstag (som vi alla gjort)

  1. ”Jag tar hela påsen på en gång!”
  • Nej, jobba i mindre portioner om du vill ha is och inte isvatten
  1. ”Det blir säkert bra i min 80-tals stavmixer”
  • Snälla, nej. Vissa saker är inte värda att riskera
  1. ”Jag gör det på diskbänken!”
  • Om du inte vill ha is över hela köket, använd en djup skål eller handduk som fångar upp flyktiga isbitar

Om du tröttnar på att krossa is...

Vi förstår – ibland orkar man inte stå och hamra is som en grottmänniska. Då finns det en enkel lösning: beställ från oss på Ice in a Box. Vi fixar både vanlig och krossad is, kristallklar och redo att imponera.

Slutsatsen?

Att krossa is hemma är lite som att lära sig spela gitarr – det ser enklare ut än det är, men med lite övning (och rätt verktyg) kan vem som helst bli en stjärna. Och kom ihåg – även om första försöket ser ut som en snöstorm i ett glas, så är det tanken som räknas. Drinken smakar ändå gott!

Din varukorg är tom
Apply Coupon